Buitenlandse onderzoeksafdelingen Remeha-holding naar Apeldoorn

12 AUGUSTUS 2014, AMSTERDAM, THE NETHERLANDS
Samenvatting
Verwarming-specialist Remeha bundelt zijn buitenlandse onderzoeksafdelingen in Apeldoorn. Dat gebeurt op een nieuwe verdieping op het holdingkantoor. Bij de onderzoeksafdeling werken enkele tientallen onderzoekers.

Remeha is onderdeel van BDR Thermea, dat 6400 medewerkers telt in zeventig landen, met een jaaromzet van 1.8 miljard euro. Het bedrijf heeft drie grote fabrieken in verwarmingsketels, maar richt zich ook op andere ontwikkelingen op energiegebied. Bij de Apeldoornse vestiging werken 80 mensen.

Remeha speelt een leidende rol bij nieuwe ontwikkelingen in het bedrijvenconglomeraat. De holding van Remeha zit in het voormalige BASF-kantoor aan Kanaal-Zuid, grenzend aan het bedrijfsterrein van Remeha.

De verbouwing van het voormalige BASF-kantoor geldt als een visitekaartje van het moederbedrijf en voorbeeld van nieuwe ontwikkelingen in klimaatbeheersing in gebouwen. Terwijl de kozijnen met enkel glas kunnen blijven zitten, stijgen de energieprestaties van het gebouw enorm, komt er ruimte voor de onderzoeksafdeling en krijgt het gebouw een ander uiterlijk, terwijl de kosten beperkt blijven. Het ontwerp is van MTB Architecten uit Apeldoorn.

Afbeeldingen
Over Remeha

Remeha ontwikkelt voortdurend innovatieve en energiezuinige producten voor klimaatbeheersing c.q. warmte en warm water, zowel voor woningen als utiliteit. Met haar innovaties wil Remeha zo goed mogelijk anticiperen op wensen en behoeften van nu en in de toekomst. Met ruim 500 medewerkers geeft Remeha op eigentijdse wijze invulling aan ontwikkeling, productie en marktbenadering, waarmee zij in Nederland én in Europa is uitgegroeid tot een vooraanstaande fabrikant.

Remeha is één van de voornaamste merken binnen BDR Thermea Group B.V., een internationaal toonaangevende producent en distributeur van innovatieve verwarmingssystemen, warmwatersystemen en aanverwante diensten. BDR Thermea Group B.V. heeft wereldwijd vestigingen in ruim 70 landen.

berichten